{ "title": "Anaerob Bakteriler", "image": "https://www.bakteriler.gen.tr/images/anaerob-bakteriler.jpg", "date": "20.01.2024 08:14:00", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Anaerob bakteriler, az ya da hiç oksijen olmayan bölgelerde etkili olur. Yani oksijensiz solunum yapabilen bakteri türleridir. Derin yaralarda enfekte olur, iç organlarda etkili olurlar. Anaerob bakteriler enfeksiyonlar sonucu kötü kokulu cerahate neden olur, apse ve doku yıkımına yol açar. Genellikle ağızda, cilt yüzeyinde, gastrointestinal sistemde etkili olurlar. Bu bakteriler botulizm, tetanos gibi hastalıklarda, gazlı kangrende etkili olur. Ağız içinde diş ve diş eti enfeksiyonlarına da yol açarlar. Genellikle ciltte ve bağırsaklarda meydana gelen yaralanmalarda, hastalıklarda ya da cerrahi travmalarda bakteriler ürerler. Çoğunlukla bağışıklık sistemini etkileyen bakteriler, enfeksiyona neden olurlar.

Anaerob bakteriler hangi etkilere neden olur?

Bu bakterilerin neden olduğu enfeksiyonlar kulaklarda, boğazda, sinüslerde, diş ve diş etinde, çenede, bademciklerde etkili olur. Bunun dışında akciğerlerde görülen akciğer apsesi, Pnömoni gibi rahatsızlıklara, akciğer bronşlarında rahatsızlığa yol açabilir. Karın içinde apandisit sorunlarında, diyabetik cilt ülserlerinde, yaralarda, kangren, kan enfeksiyonlarında bu bakteriler görülür. Bakteriler şişkinlik, kızarıklık, irinli akıntı gibi etkilere neden olur. Kana karıştığında ateş, titreme ve ölüm gibi etkiler yapabilir. Bu nedenle enfeksiyonlarda Anaerob bakteri tespiti yapıldığında, bunlara uygun antibiyotikli ilaçlarla tedavi uygulanmalıdır.
" } ] }